| Autor |
Trimite si altora acest subiect »
|
h
Incepator

Data inscrierii: 15/Mar/2009 Mesaje: 9 Locatie: Sus de tot |
|
PLANET EARTH
(Lun Mar 16, 2009 3:56 pm) |
|
Am sa va propun sa urmariti un documentar. Despre acest documentar se spune ca este "cel mai tare" documentar creat vreodata despre Terra. Documentarul este realizat de BBC, cu toate ca pe youtube veti gasi trailere cu sigla Discovery Channel.
Informatii IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0795176/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=oNAKB1kDxjM
Documentarul are 11 episoade. Pe internet se poate gasi separat, sau sub forma a 5 DVD-uri promotionale.
Eu personal am urmarit doar 2 din cele 5 DVD-uri ... si asta din lipsa de timp.
De mentionat ca, producatorii acestui documentar au filmat ceva unic. Adica, ceea ce veti vedea in acest documentar nu s'a mai vazut pana acum. Detaliile pe care BBC le ofera nu sunt mai prejos (nemaintalnite pana acum)
De ce spun asta ? Pai:
- 40 de echipe de cameramani, au filmat in 200 de locatii in toata lumea, timp de 5 ani de zile ... pentru a filma acest documentar.
Cea mai mari migratii din lume, structurate si prezentate pe specii. Specii rare de animale filmate in premiera. Primul documentar filmat complet in HD.
Cu adevarat impresionante sunt imaginile filmate de elicopterul dotat cu o camera HD cu un system giroscopic de stabilitate. La o adica cum sa nu te impresioneze un zoom de 72x care prezinta o imagine nemiscata, clara si bogata in detalii de la 1 km departare? Documentarul de fata are multe lucrui cu care sa se laude … de la fiind primul documentar realizat in intregime HD pana la fiind primul documentar care surprinde anumite specii rare de animale.
Mi`a mai placut la nebunie si faptul ca pe parcursul intregului documentar (efectiv) nu sunt prezenti oameni sau constructii/lucruri facute de mana omului. Este natura in toata splendoarea salbaticiei ei. E cu adevarat impresionant ce desfasurare de forte poate sa aduca pe tabla de sah natura si oarecum iti schimba conceptual legat de frumusete. Frumusetea adevarata e in esenta natura.
La un momentdat am zis documentarul efectiv … pentru ca la sfarsitul fiecarui episod e un fel de jurnal despre cum s`a filmat o anumita secventa prezentata inainte. Atunci iti sunt prezentate si tehnica de care s`au ajutat realizatorii documentarului sau chiar cei care au facut posibile aceste imagini inmarmuritoare. Este un contrast bine realizat intre naturaletea cadrelor prezentate si efortul sustinut din spatele acestora.
Este un documentar pe care vi`l recomand cu placere … pentru ca te tine lipit de ecran pe toata durata lui.
Cuvintele sunt de prisos la acest documentar. Oricat as vorbi si l'as lauda, nu e de ajuns.
Pentru cei care l'au vazut: va rog sa'mi spuneti parerea voastra !
Pentru cei care nu l'au vazut, si doresc sa il vada: Daca nu il gasiti, lasati un reply si va ajut sa intrati in posesia lui (free) Zambeste
Pentru cei din Baia Mare: Ofer documentarul in format dvd .. cu tot cu subtitrari. Cei interesati sa lase un reply, si discutam
Mentiuni: Lej mi'a spus ca aici ar fi sectiunea potrivita pentru postarea acestui articol. Daca este postat gresit imi cer scuze si rog moderatorii sa il mute 
|
|
 |
|
 |
AdBot
Robotelul cu reclame

|
Adauga si reclama ta, aici !
|
|
|
 |
Dan
Administrator

Data inscrierii: 11/Aug/2007 Mesaje: 4809 Locatie: Baia-Mare, ROMANIA |
|
(Lun Mar 16, 2009 7:58 pm) |
|
Ai postat bine, in sectiunea care trebuia ...
Insa, de unde se poate downloada documentarule ? Din cate am vazut cel putin in trailer, cred ca e super tare ... Sau trebuie cumparate DVD-urile ?
|
|
 |
|
 |
CALINUSH
Moderator

Data inscrierii: 29/Aug/2007 Mesaje: 5544 Locatie: Danmark |
|
(Lun Mar 16, 2009 8:16 pm) |
|
Documentare interesante se downloadau intr-o vreme de pe demonoid.
m3l0ve ar trebui sa stie daca mai sunt...
|
|
 |
|
 |
h
Incepator

Data inscrierii: 15/Mar/2009 Mesaje: 9 Locatie: Sus de tot |
|
(Lun Mar 16, 2009 8:54 pm) |
|
Am eu dvd-urile. Le'am downloadat de pe un tracker romanesc. Dvd-urile cred ca se pot cumpara. Trebuie sa fie pe Amazon.com sau pe alte site-uri. Documentarul se numeste PLANET EARTH. Deci se pot gasi in original.
Dar Dane, daca vrei piratate am eu dvd-urile. Putem lua legatura prin Lej, si iti dau eu sa ti le copiezi .
EDIT:
 |
 |
Documentare interesante se downloadau intr-o vreme de pe demonoid.
m3l0ve ar trebui sa stie daca mai sunt... |
documentare interesante da. Asta nu e doar un documentar interesant.
As fi curios sa iti vad expresia fetei la acest documentar.
|
|
 |
|
 |
CALINUSH
Moderator

|
(Lun Mar 16, 2009 9:37 pm) |
|
Urca-le pe DC++ Metropolitan 
|
|
 |
|
 |
CALINUSH
Moderator

|
hi hi !
(Lun Mar 16, 2009 11:31 pm) |
|
H am gasit toate DOCUMENTARELE sunt bun aaa ???
Merit duoble post pentru isprava mea.
Sefu` de doresti toate documentarele sunt in medie de 18.63 G ; Iti dau pass si user pentru ele. Nu de tot

|
|
 |
|
 |
Dan
Administrator

Data inscrierii: 11/Aug/2007 Mesaje: 4809 Locatie: Baia-Mare, ROMANIA |
|
(Lun Mar 16, 2009 11:44 pm) |
|
Vad ca esti pe RDeiEsh ... Tre' sa fie viteza de transfer buna ... Faza e ca acuma n-am timp sa le iau ... Te contactez eu cand te mai vad pe forum ...
|
|
 |
|
 |
|